Welkom bij de Visserijdagen . Laatste nieuws. Vrijdag 10 juni 2016. Het bestuur. Het actuele weer. Archief Visserijdagen. Botterstichting Harderwijk. Botter huren in Harderwijk. Contact.


Stichting Visserijdagen

Harderwijk

Veldkersmeen 14

3844 RA  Harderwijk


Rabobank Randmeren

IBAN: NL17 RABO 0384 1815 38


Programma Harderwijker Bokkingrace
van vrijdag 10 juni 2016


PROGRAMMA HARDERWIJKER BOKKINGRACE VAN VRIJDAG 10 JUNI 2016

10.00 uur  Officiële opening in de Vischafslag

10.45 uur  Groepsfoto bij iedere botter

11.30 uur  Vertrek botters uit de Vissershaven

12.00 uur  Lunch bij de startboei

13.15 uur  Start wedstrijd

15.30 uur  Einde Harderwijker Bokkingrace

16.00 uur  Borrel met hapjes en prijsuitreiking in de Vischafslag

18.00 uur  Afsluitende barbecue


VARIABELE LUNCHMOGELIJKHEDEN

De prijs van de botterverhuur is dit jaar verlaagd omdat de lunch niet langer deel uitmaakt van het totaalbedrag. Bedrijfsdeelnemers heben nu de gelegenheid zelf te bepalen wat zij rond het middaguur willen nuttigen!


De keuze aan gerechten voor de Harderwijker Bokkingrace op vrijdag 10 juni is vanzelfsprekend groot. Schotels met diverse soorten vis, vlees, kaas, broodjes en drankjes; u mag aangeven wat uw gezelschap aan botterboord krijgt voorgeschoteld!ONTSPANNEN NETWERKEN EN GENIETEN

TIJDENS HARDERWIJKER BOKKINGRACE

De Harderwijker Bokkingrace, een bedrijfsevenement op authentieke Zuiderzeebotters, biedt een eminente mogelijkheid tot ontspannen netwerken. De zeilwedstrijd bezit weliswaar een competitie-element met de historische strijd om de HAV-wimpel, maar een ongedwongen sfeer is gegarandeerd.


Tijdens de Visserijdagen Harderwijk kunnen ondernemers uit de gehele regio hun personeel en relaties volledig in de watten laten leggen! De twaalfde editie van de Harderwijker Bokkingrace op vrijdag 10 juni 2016 kent enkele opvallende primeurs. De splinternieuwe Vischafslag met Botterwerf aan de Vissershaven functioneert als zeer passende verwelkomingsplaats voor de deelnemers. Na afloop kunnen ze in deze prachtlocatie borrelen met daarbij (vis)hapjes en vervolgens barbecueën. Dit jaar is voor het eerst tijdens de zeilrace een pauzemoment ingelast waarbij een ieder kan genieten van vers gerookte bokking. In elke botter is naast de ervaren bemanning plaats voor twaalf gasten. Een uitgebreide proviandmand ontbreekt evenmin aan boord! Na het nemen van de traditionele groepsfoto vertrekt de vloot naar de startboei waar allereerst een smakelijke lunch wacht.


HELPEN BIJ HET MANOEUVREREN

Het startsein voor de Harderwijker Bokkingrace volgt iets na 13 uur. De opvarenden kunnen vervolgens tijdens de zeilstrijd een handje helpen bij manoeuvres als het overstag gaan. Daarnaast blijft ruim voldoende tijd over voor het nuttigen van bijvoorbeeld een botterbitter, of gerookte paling en natuurlijk een goed netwerkgesprek.

De Harderwijker Botterstichting en de stichting Visserijdagen Harderwijk hopen snel zo’n veertig botters te verhuren. De vele vrijwilligers zullen hun uiterste best om elke gast een onvergetelijke dag te laten beleven!


ONDERHOUDSKOSTEN VAN DE VLOOT

De bedrijfsinkomsten zijn van het grootste belang voor het behoud van de Bruine Vloot.

De opbrengst van de Harderwijker Bokkingrace komt ten goede aan het onderhoud van de drie botters en één pluunter van de Botterstichting. Daar is jaarlijks namelijk zo’n vijftienduizend euro mee gemoeid. Het deelnametarief bedraagt 1150 euro voor maximaal twaalf personen per wedstrijdbotter. Dit is inclusief groepsfoto, cateringpakket (exclusief lunch), drankjes en hapjes.


Voor meer informatie:

Fred Zoer: 06-53 94 41 26, of nelannen@visserijdag-harderwijk.nl.